Değerli Velilerim;  
Bir öğretmen ve Aslan Anaokulu kurucusu olarak eğitimci kimliğimi hiçbir zaman kurucu kimliğimin önüne koymamaya gayret ettim. Bu gayretim sayesinde ne bir öğretmen olduğumu nede bir zamanlar çocuk olduğumu hiç unutmadım. Uzun yıllardır çocuklar ile bir arada olmanın verdiği deneyimleri harmanlarken bir atasözünü kendime ilke edindim ve hep bu kadim bilgi ile yolumu aydınlatmaya çalıştım. 
“ BİR ÇOCUK BÜYÜTMEK İÇİN ÖNCE BİR KÖY İNŞA ETMEK GEREKİR” 
Kadim bilgilerin en büyük güzelliği şudur ki; Yüzyıllar boyunca ışık tutar insanlığa, zaman aşımına uğramaz ve yaşam içinde değişmez, önemsizleşmez. İlk günkü bilgelik ile dönüşür ve esnetir kendini. Bulunduğu yüz yıla ayak uydurur.  
Köy demek çeşitlilik demek, alan açmak, mekân sağlamak, geniş perspektiften bakmak, çocuğunda farklı bir sürü pencereden dünyaya bakmasını sağlamak demekti. Köy demek köydeki her bireyin çocuğa ayna olması, onun duygularını fark etmesini sağlaması, onu her hali ile kabul etmesi, onun biricikliğine hürmet etmesi demekti. Köy demek çocuğa sorumluluklarını göstermek, ona rehberlik etmek, çocuğun çözüm üretmesine destek olmak, çocuğun yeni deneyimler edinmesini sağlamak demekti.  O köyün her bir bireyi çocuğa başka bir beceri öğretecekti. Kimi hayvanlarla ilişkiyi, kimi doğa ile olan ilişkiyi, kimi öz bakım becerilerini öğretecekti. Kimi çocuğa masallardaki efsaneleri, kimi duygularını anlamayı, kimi o duyguları ifade etmeyi öğretecekti. Kimi koşulsuz sevmeyi, kimi işbirliği ve dayanışmayı. 
Yaşamda her an her şey değişiyor ve dönüşüyorken köy yapısının da dönüşmemesi beklenemezdi öyle değil mi? 
Öyleyse şehrin göbeğinde bir çocuk gelecekse dünyaya bir köy inşa etmek onun için bir köy dolusu insanı bir araya getirmek nasıl mümkün olabilirdi ki?
İşte bu bilinç ile kurulan Anaokulumuz çocuklarımızın bir Köy çeşitliliğinde büyümesine, öğrenmesine, farklı pencerelerden dünyaya bakmasına yardımcı olacak. Onların çocuk olduklarını hiç unutmadan, doya doya çocukluklarını yaşayabilecekleri anaokulumuz (köyümüz) Çocuklarımızın hayalleri ile beslendi. 
İyi ki doğdunuz çocuklar. Sizler için kurduğumuz köyde sizleri bekliyoruz. Geleceğe ışık saçmak ve yaşamda hep kendiniz olabilmenizi sağlamak için bizler buradayız. Kalplerimizde umudumuz ve size olan koşulsuz sevgimiz ile sizlere kucak açıyoruz.


Sevgi ve Saygılarımla,
Nesrin ASLAN ALPAYDIN