DEĞERLİ VELİLER

Okul öncesi dönem yaşantımızın en önemli zamanlarıdır. Aslan Anaokulu olarak çocukların okul öncesi eğitimleri boyunca mümkün olduğunca hayata ve sonraki eğitim dönemlerine hazır hale gelmesi en büyük amaçlarımızdan biridir.

 Okula veya hayata hazır oluş yalnızca kavramlar sayılar şekiller vb. hakkında bilgi sahibi olmayı değil öğrenme becerileri ve diğerleri ile geçinebilmeyi kapsar.

Çocuğunuza bu önemli becerileri kazandırabilmek için okulumuzda Sosyal Duygusal Öğrenme (SDÖ) programı kullanılmaktadır.

Sosyal Duygusal Öğrenme (SDÖ) kendimizi, ilişkilerimizi ve işimizi etkili ve ahlaklı biçimde yönetmek için ihtiyaç duyduğumuz becerileri içerir. Duygularımızı tanımak ve yönetmek, diğer insanlara ilgi ve özen göstermek, olumlu ilişkiler kurabilmek, sorumluluğunu alabildiğimiz kararlar verebilmek ve zorlayıcı durumlarla yapıcı ve etik biçimde baş edebilmek Sosyal ve Duygusal Öğrenmenin temelinde yer alan becerilerdir.

 

İKİNCİ ADIM PROGRAMI AŞAĞIDAKİ DÖRT ALANA AİT BECERİLERİ GELİŞTİRİR

ÖĞRENME BECERİLERİ: çocuğunuz dikkatini toplama dikkatli bir şekilde dinleme ve yardım isteme dahil daha iyi öğrenmesine yardım edecek beceriler kazanır

EMPATİ: çocuğunuz kendisinin ve başkalarının duygularını tanımlamayı ve anlamayı diğerlerini önemsediğini nasıl gösterebileceğini öğrenir

DUYGU YÖNETİMİ: çocuğunuz endişe veya öfke gibi güçlü duygulara sahip olduğunda nasıl sakinleşebileceğini öğrenir

ARKADAŞLIK BECERİLERİ VE PROBLEM ÇÖZME: çocuğunuz arkadaş edinmeyi, arkadaşlık ilişkilerini sürdürmeyi ve başkalarıyla yaşadığı problemleri yapıcı bir şekilde çözmeyi öğrenir

 

SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİMİ DESTEKLENEN BİREYLER,

  • Duygularını ifade edebilir, güçlü duygularını kendilerine ve başkalarına zarar vermeksizin yönetebilir,
  • Kendini sakinleştirme süreçlerini kullanabilir,
  • Dürtülerini kontrol edebilir ve problemlerini çözebilir,
  • Riskli davranışlardan uzak durur, stres yönetimi yapabilirler.

 

Program psikoloğumuz rehberliğinde sınıf öğretmenleri ile işbirliği içerisinde tüm ders programına yedirilmiş olarak uygulanmaktadır.

Program uygulanma sürecinde veli ile yapılan iş birliği ve haftalık ev tekrar ödevleriyle kazanımların hayatın her alanına taşınması sağlanır.