Aslan anaokulu olarak çocuklarımızın en önemli zamanları olan erken çocukluk dönemlerine şahitlik ve rehberlik ediyoruz. Biliyoruz ki  erken çocukluk döneminde edinilen kazanımlar, öğrenilen bilgiler, kurulan bağlar ile yetişkinliğimizi şekillendiriyor ve ileriki  yaşamda nerede olacağımızın temellerini atıyoruz.
Yapılan bütün bilimsel araştırmalar gösteriyor ki doğada vakit geçirmiş çocuklar hem fiziksel hem de zihinsel olarak çok belirgin ve olumlu  bir fark ile yaşamda yol almakta. Doğada vakit geçirmek çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi, fiziksel direncinin artmasını aynı zamanda ince ve kaba motor becerilerini desteklerken problem çözme yeteneğini de geliştirmektedir. Doğa çocuğun gerçek yaşam becerileri edinmesi için en uygun ortamı sağlayan sınırsız bir öğrenme ortamıdır.  Tüm bu bilişsel ve fiziksel faydaların yanı sıra doğa aynı zamanda çocuğun daha merhametli, daha saygılı, sorumluluk sahibi, duygularını ifade edebilen, dürtüsel durumları kontrol etmesine yardım eden psikolojik olarak ta çocuğa olumlu katkıları olan rahatlatıcı ve mutlu edici eşi benzeri bulunmaz bir mecradır.
Erken çocuklukta doğada vakit geçirmiş, doğa ile bağ kurmuş, doğanın farkına varmış ama en önemlisi kendisi ile doğadaki her bir canlının eşit haklara sahip olduğunu öğrenen bir çocuk ileriki yaşamında toplumda sorumluluklarını  bilen, etrafındaki birey ve canlılara saygılı, duyarlı, problem çözme yeteneği gelişmiş, öngörülü bir yetişkin olmaktadır. 

Tüm bu kıymetli bilgilerin ışığında Aslan anaokulu olarak şehir yaşamında  çocuklarımızın eğitiminde doğa temelli eğitim ilkelerini esas alarak ilerliyoruz. Okulumuzda her Çarşamba ve pazartesi günü orman  günüdür. Orman pedagojisi eğitimleri almış öğretmenlerimiz eşliğinde okul olarak 1 günümüzü ormanda keşif, oyun, deneyim yaşayarak geçirir ve doğanın bize sunduğu tüm güzellikleri ve imkanları doğaya zarar vermeden yaşarız. Tertemiz havayı içimize çeker, kuş seslerini ayırt etmeye çabalarız. Çocuklarımızın Mevsimlerin örüntülerini orman günlerinde dahada pekiştirmesini sağlayarak doğanın her halini gözlemlemelerine fırsat tanırız. Orman günlerinde çocukların doğadaki tüm canlılar ile uyumlu vakit geçirmesini ve doğa ile bağ kurmasını amaçlarız. 
Orman günlerinin yanı sıra Okulumuzun meyve ağaçları ile dolu bahçesinde mutlaka her gün 1 saat  çocukların hem serbest hem de yapılandırılmış derslerinin bir kısmını çatısı gökyüzü olan açık hava sınıfında olmasını sağlarız..
Orman ve açık hava sınıfına ilaveten Aslan anaokulu olarak çocuğun doğayı sadece oyun oynama alanı olarak görmemesi ve doğaya karşı sorumluluklarının  farkına varması için hafta içi Ekoloji dersleri ile çocuğun doğa bilgisini genişletip doğaya karşı sorumluluklarının farkına varmasını amaç edinmekteyiz. Ayrıca okulda kullanılan materyallerimizin neredeyse tamamını doğa ile uyumlu seçmeye gayret ederiz. 
Bizler biliyoruz ki Doğa insanın en iyi rehberidir. Yeter ki  görmeyi ve doğaya eşlik etmeyi öğrenelim.