ASLAN ANAOKULU , Bakırköy Kartaltepe’de çocukların doğa ile iç içe olabilmelerine imkân sağlayacak şekilde inşa edilmiş, bahçesinde portakal, limon, kiraz, erik, hünnap, ağaç kavunu, mandalina, bergamot ağaçlarının bulunduğu kendi ekosistemine sahip ve bahçe ekosistemine müdahale edilmemiş 300 metre karelik bir açık alana sahiptir. 9 derslik, 2 atölye,  1 yemekhane, 1 spor salonu, 1 toplantı odası ve ortak kullanılan diğer alanların bulunduğu 10000 metre karelik kapalı alandan oluşmaktadır. Kapalı alanımızın fonksiyon planlaması ve iç donanım özellikleri biçimler, renkler, ölçüler ve tasarımları dünya standartlarına uygundur. Planlamada çocuk psikolojisi ve konforu temel ölçütümüz olmuştur.
Okulumuzun tasarımında ve dekorasyonunda kullanılan tüm malzemelerde öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği gözetilirken aynı zamanda kullanılan malzemelerin doğa dostu olması önceliğimiz olmuş ve hassasiyetle seçilmiştir. Tüm sınıflarımız ve öğrencilerimizin faaliyette bulundukları diğer alanlarımız (yemekhane, bahçe, spor salonu, açık hava sınıfı) çocuklarımızın hareket konforu ve hareket rahatlığına uygun olarak tasarlanmıştır.
Aslan Anaokulunda öğrencilerimizin güvenlikleri için tüm gereksinimler sağlanmıştır. Sınıf pencerelerimizin tamamı kırılmaz cam olup, hepsinde çocuk emniyet kilidi bulunmaktadır.. Okulumuz 24 saat kesintisiz kamera sistemi ile izlenmektedir. Ayrıca yönetmeliğe uygun olarak yangın merdivenimiz, doğalgaz ve yangın detektör sistemimiz mevcuttur.